Србија

ПРЕМИЈЕРКА СРБИЈЕ СЕ ХИТНО ОБРАТИЛА НАРОДУ! Ово сви грађани морају да знају

Навела је да је циљ тог система да се смање гужве и чекања и убрза процес лечења

У Србији је данас почео да ради Тест самопроцене на ЦОВИД-19, а систем функционише на бази једноставног логовања путем личног броја здравственог осигураника и броја здравствене картице, објавила је председница Владе Ана Брнабић на свом „Твитер“ налогу.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Навела је да је циљ тог система да се смање гужве и чекања и убрза процес лечења.

Брнабић је написала да се налази аутоматски шаљу на радне листе лекарима у ЦОВИД19 амбулантама формираним при домовима здравља (24 сата).

“Ово је борба сваког појединца за цело наше друштво и победићемо само заједно”, написала је председница Владе Србије уз поруку “останине код куће”.

Наводи се да се у алгоритму поступања са лицем код кога је постављена сумња на инфекцију вирусом, дефинишу обавезе лекара Дома здравља у систему надзора над ЦОВИД-19, где сваки дом здравља треба да омогући директну комуникацију особе са сумњом на ЦОВИД-19 са лекаром.

Портал еЗдравље, између осталог, омогућава да попуните самопроцену, на инфекцију вирусом ЦОВИД-19 на основу које ћете добити смернице о даљем поступању, и директну електронску комуникацију са Респираторним амбулантама из система надзора, где ћете моћи постављати питања која у вези са овим вирусом.

Да би се приступио функцијама портала потребна је пријава и регистрација коју је могуће обавити на три начина.

Један је пријава преко података са картице здравственог осигурања који омогућава приступ ограниченим функцијама портала еЗдравље, које се тичу само ЦОВИД-19 самопроцене и комуникације са Респираторним амбулантама.

Други је регистрација налога и пријава преко портала еЗдравље – одабиром опције „Отвори налог“ креирајте профил и пријавите се са својим подацима, која омогућава приступ свим функцијама портала

Трећи је пријава преко еИД.гов.рс , јединственог државног система за аутентикацију грађана у свим системима еУправе, где други и трећи степен аутентикације омогућавају приступ свим функцијама портала.

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ