Свет

Лекари у САД добили језиву наредбу, која ће једнима спасити живот, а друге ОСТАВИТИ ДА УМРУ БИЛО ГДЕ

У Њујорку је на снази нови правилник који подразумева да ће свака одрасла особа са срчаним застојем бити остављена било где, ако јој указана помоћ на лицу места не врати срчани рад.

Нова уредба значи да се особа са срчаним застојем, ако јој примарна помоћ не помогне више неће возити у болнице ради покушаја даље реанимације, јер су болнице препуне оболелих од вируса корона.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Танјуг преноси писање Њујорк поста да се у документу наводи да ти људи могу бити остављени било где, а ако су на месту видљивом за јавност, препорука је да се тела ипак односе до најближе притворске јединице Њујоршке полиције.

Одлука је званична и представља упутство медицинском особљу како да одговара на здравствене изазове, преноси портал тог дненвог листа у дану, када САД имају за 2.000 позитвних више него Шпанија и Италија заједно, када су болнице претрпане, а број медицинског особља минималан тако да се оболели здравствени радници на посао враћају по изласку из болничких кревета.

Документ је донет пре мање од 48 сати и на исти начин третира и оне који су критичном стању или имају вирус корона због чега су на интензивној нези или хитној служби.

То не значи да мединциско особље неће покушати да спасе некога, већ значи ако му се пулс не врати након примарног облика прве помоћи – механичке стимулације срца и дисања, да ће остати ту где је, да га нико неће возити у болницу као до сада, рекао је један искусан радник Хитне службе.То је нови црни приступ који ће на другој страни спасавати животе, преноси тај њујоршки дневни лист и додаје да здрвствени радници покушавају да ураде оно што могу са људима који имају већу шансу да преживе и буду спасени.

„Ниједна одрасла особа, са било којом врстом срчаног застоја не сме бити превезен у болницу ако јој срце није прорадило или без директне наредбе од лекара надлежне контроле“, наводи се у директиви.Радницима Хитне службе речено је и да ако полиција касни зову тим који у нормалим условима излази на лице места када је реч о смртном исходу.

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ