Србија

ВУЧИЋ ОТКРИО: Ево у ком случају се уводи ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД 24 САТА, и да ли ћете моћи у ПРОДАВНИЦЕ ТАДА

Идеја о потпуном затварању и полицијском часу који би трајао 24 сата дневно, како би се на тај начин спречило даље ширење корона вируса, тренутно није актуелна, али се од ње није ни одустало.

– Рекао сам да ни часа нећу часити ако стручњаци буду рекли да је мера 24/7 та коју треба увести. Никада нисам бежао од тешких одлука, и увек сам их доносио. И данас исто то кажем, ако ми ови људи овде буду рекли да је то мера. И да, тада се неће ићи у продавницу – рекао је председник Србије Александар Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ипак…

– То је последња мера. Зашто? То није питање садизма, него здравља људи. Ако 14 дана не бисмо пришли једни другима, нема више заразе. Шта је проблем са 14 дана. Не можемо да се одрекнемо свог урбаног начина живота да бисмо заштитили животе људи?

Подсетимо Влада Србије и Кризни штаб су донели неколико битних одлука: полицијски час који ће почети од суботе у 13.00 и трајаће све до понедељка у 5.00 ујутро и током којег нико неће моћи да излази из својих домова, осим пензионера који имају традиционалну недељну куповину од 4.00 до 7.00.

Како би се спречила окупљања која су виђана на улицама претходних дана, донета је и одлука да на једном месту могу бити највише две особе.

Коначно, надлежни су решили да изађу у сусрет власницима домаћих љубимаца којима је омогућено да их, упркос полицијском часу, изводе у шетњу сваког дана од 23.00 до 1.00.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235.

Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566

Будимо одговорни према себи и према другима

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ