Свет Србија

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ! Швајцарци нуде Србима 22.000 евра: Ево шта је потребно да урадите

Програм траје наредне две године

Швајцарски програм „Заједно за активно грађанско друштво АЦТ“ објавио је позив за доделу институционалних грантова организацијама грађанског друштва у Србији. Предвиђена је подршка за око 30 организација, у износу до 22.000 евра по пројекту, који ће се спроводити у наредне две године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Позив је отворен до 13. маја, за мале и средње организације грађанског друштва из целе Србије. У складу са тренутним ванредним стањем узрокованим корона вирусом, пријављивање је у потпуности путем посебне онлине платформе.

Кроз АЦТ програм биће комбинована финансијска и менторска подршка, са циљем враћања поверења грађана у могућност остваривања утицаја на доношење одлука и раст грађанског активизма у Србији. Добијена средства организације грађанског друштва моћи ће да користе за спровођење својих редовних активности, као и унапређење капацитета рада организација.

– Сада, више него икад, организацијама грађанског друштва у Србији потребна је подршка. Зато смо одлучили да упркос корона вирусу и ванредном стању, не померимо рок за расписивање позива, јер знамо да задатак организација грађанског друштва, и у овим тешким околоностима остаје исти, да што гласније и ефикасније заступају интересе и траже решења за дневне проблеме свих грађана – објаснила нам је Ивана Ћирковић, национална тим лидерка програма „Заједно за активно грађанско друштво АЦТ“

Менторску подршку пружаће Грађанске иницијативе, које више од 20 година функционишу као Ресурс центар за све организације грађанског друштва у Србији. Кроз овај процес организације ће развијати вештине које ће их учинити ефикаснијим и одрживијим, повећавајући на тај начин њихов потенцијал за што боље одговарање на проблеме заједнице.

Извор:Телеграф Бизнис

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ