Србија

ОВО МОРАТЕ ЗНАТИ! Ево шта ће се десити ако закасните кући, а већ је почео полицијски час!

Њима ће се путем скајпа судити за поменуто кривично дело за које је запрећена казна до три године затвора или новчана казна.

Полиција у Инђији поднеће кривичну пријаву надлежном тужилаштву против 48-годишњег мушкарца, због сумње да је провалио у продавницу и украо више десетина кутија цигарета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се терети за кривично дело тешка крађа, саопштено је из МУП-а.

Како је синоћ затечен на улици, непосредно по извршењу кривичног дела, он је због кршења забране кретања, одмах приведен судији за прекршаје који му је изрекао новчану казну од 50.000 динара.

Ипак то није једини случај. Полиција у Бору поднела је прекршајну пријаву против 23-годишње девојке коју је затекла на улици у време забране кретања.

Судија за прекршаје изрекао јој је због тога новчану казну од 50.000 динара, саопштено је из МУП-а.

Суд изрекао благе казне и укинуо притвор окривљенима

Основни суд у Зрењанину осудио је дана на условне и новчане казне четири оптужена за кршење мере самоизолације након повратка из иностранства, након чега им је укинуо притвор.

Након што су суђења одржана путем видео конференцијске везе, скајпом између Основног суда у Зрењанину и посебне притврсоке јединице у Вршцу, окривљенима су изречене пресуде и укинут им је привор, рекла је портпарол суда Владислава Стефановић.

Н.С. (58) је осуђен на новчану казну од 80.000 динара јер је прекршио обавезу самоизолације, након што је накнадно обавештен о њој, пошто је у Србију ушао 13. марта, прецизирала је Стефановић.

На условне казне од по шест месеци затвора с роком провере од две године осуђени су В.М. (29) и Б.В. (40) који су у Србију ушли 13. и 14. марта и такође су накнадно обавештени о мери самоизлације, али су је прекршили.

Љ.М. (28), који је прекршио меру самоизолације из решења које је добио приликом уласка у Србију 16. марта, осуђен је на новчану казну од 100.000 динара.

-Сви су осуђени због кривичног дела – непоступање по здравственим прописима за време епидемије, навела је Стефановић.

У посебним притворима у Вршцу, Питору и Пожаревцу тренутно је смештено још 141 окривљених за кршење самоизолације. Њима ће се путем скајпа судити за поменуто кривично дело за које је запрећена казна до три године затвора или новчана казна.

Суд у Зрењанину изрекао је знатно блаже казне од својих претходника у Димитровграду и Пожаревцу који су прошлог петка оптуженима изрекли казне од по две, две и по и три године затвора.

Кажњени 92-годишњи и 74-годишњи Нишлија

За време полицијског часа у Нишу је од среде до четвртка шесторо људи прекршило забрану кретања, а међу њима су и 92-годишњак који је био на улици у току забране кретања, наводе из Прекршајног суда у Нишу. Један Нишлија завршио је у затвору на 55 дана. Од увођења полицијског часа пре 15 дана до сада је на територији Ниша, Ражња, Сврљига и Алексинца кажњено укупно79 грађана.

– У тим случајевима изрицали смо казне у распону од 25.000 до 50.000 динара. Морам да кажем да није реч о драстичним случајевима непоштовања већ углавном о закашњењима и нигде није било супростављања полицији – каже председник Прекршајног суда у Нишу Мишел Марковић.

Председник прекршајног суда наводи да је шест Нишлија ухваћено у прекршају само за последњих 24 сата (до закључења овог броја), а да су свима изречене казне од 50.000 до 55.000 динара.

– Једна од тих казни замењена је казном затвора у трајању од 55 дана јер лице није имало пријављено пребивалиште, а већ је упућено на издржавање казне – навео је Марковић.

Он подсећа да старији од 65 година не смеју да напуштају своје домове ни по дану, али дас у двојица заустављена у време полицијског часа, од којих један има чак има 92 године.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ