Идвајамо Србија

ПАРКОВИ У БЕОГРАДУ ПРЕПУНИ: Због њих ће нам бити уведен ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОД 24 САТА? (ВИДЕО)

Фото: Фејсбук принтскрин

БЕОГРАД – Заменик градоначелника Београда Горан Весић осудио је данас оне Београђане који су у великом броју јутрос изашли на излетишта и у паркове и поред упозорења да то не чине због опасности од обољевања од корона вируса.

Парк испред Храма Светог Саве данас. Молим вас људи, будите дисциплиновани, останите код куће, смањите контакте и покажите одговорност макар према другима ако нисте одговорни према себи!

Posted by Горан Весић on Saturday, April 4, 2020

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Током јутра на многим местима у Београду, на излетиштима и у парковима, био је опет велики број људи, слично као прошлог викенда, као да један део људи не разуме у каквој ситуацији живимо“, рекао је Весић за ТВ Пинк.

– Он је рекао да један део људи као да не схвата да људи умиру и мисли да је нормално да се шетају и проводе се по праковима у време док у болницама неко умире и бори се за живот.

Додао је да је са полицијом и комуналном милицијом ишао и молио људе да напусте паркове.

„Било их је на Кошутњаку, на Ушћу… чак су неки склањали траке и користили справе за вежбање. Ја не могу да схватим да после свега што се дешава неко не може да схвати да таквим понашањем угрожава не само себе већ и друге“, рекао је Весић.

Парк Ушће малопре. Траке које означавају да је парк затворен покидане су. Нико не носи маску. Кренуле су патроле комуналне милиције. А када многи од њих за две недеље буду у болницама држава ће им бити крива јер су се они сами заразили.

Posted by Горан Весић on Saturday, April 4, 2020

Он је упутио молбу свим грађанима Београда да схвате да је ситуација ванредна, да се од короне умире, да погледају шта се дешава у Италији, Шпанији и САД.

„Знам да није лако седети у кући, али проћи ће и ово и што будемо дисциплинованији, пре ћемо се вратити нормалном животу“, наласио је Весић.

Он је навео да је јутрос испред Видиковачке пијаци био бувљак, као и на Бањици, Душановцу, испред Цветкове и Бајлонијеве пијаце.

Он је поновио да људи морају да разумеју да таквим понашањем угрожавају друге и да сви морају да прихвате уведене мере.

„Слушајмо Владу и оно што кажу епидемиолози и изаћи ћемо из ове кризе, преживеће више људи“, закључио је Весић.

Извор: Курир.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ