Русија

ПУТИН ПОРУЧИО ЦЕЛОМ СВЕТУ! Људи схватите ово озбиљно, Русија вас позива на…

Русија је позвала све земље да блиско координирају напоре у одговору на пандемију корона вируса како би што је више могуће умањиле број смртних случајева и негативан утицај пандемије на глобалну економију.

То се наводи у коментару руског Министарства спољних послова, поводом резолуције Генералне скупштине УН под називом „Глобална солидарност у борби против болести корона вируса 2019“, преноси ТАС С.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Позивамо земље да блиско координирају напоре у одговору на нову претњу како би што је више могуће умањили губитке људских живота и глобалне економске последице. На основу принципа солидарности, Русија наставља да пружа помоћ у борби против корона вируса земљама којима је она највише потребна“, поручује се у саопштењу

Руско министарство је, такође, критиковало неспремност појединих утицајних земаља играча да укину санкције услед пандемије, преноси ТАС С.

„Жалимо што чак и у време глобалне здравствене претње, сматрају да је немогуће да одустану од политизованих приступа“, наводи се у саопштењу.

Генерална скупштина УН једногласно је усвојила резолуцију у којој се констатују „ефекти без преседана“ које је изазвала пандемија корона вируса, уз апел да се интензивира међународна сарадња с циљем да се „ограничи, ублажи и савлада Ковид-19“.

Скупштина није усвојила резолуцију коју је предложила Русија у којој се позива на солидарност пред изазовима које је наметнуо нови вирус, на окончање трговинских ратова, укидање протекционизма и унилатералних санкција уведених без сагласности Света безбедности УН.

 

Извор: Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ