Србија

СЈАЈНЕ ВЕСТИ! Више од 100 излечених од корона вируса у Србији! Али ту није крај…

Здравствени систем пружа услуге и пацијентима који немају проблеме узроковане корона вирусом

Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић рекао је у вечерашњем телевизијском гостовању да је до сада у Србији оздравило више од 100 заражених корона вирусом, те да део пацијената код којих је потврђен Ковид-19 чека потврду другог негативног налаза.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао и да здравствени систем пружа услуге и ван збрињавања заражених корона вирусом, те да људи имају и здравствене проблеме који нису у вези са епидемијом. Уједно, подсетио је на велику истину да живот иде даље, наводећи и податак да се у протекла 24 часа у породилиштима у два српска града родило 50 беба.

– Пући ће неком слепо црево, неко ће имати инфаркт срца, породилишта раде… – навео је са осмехом додајући да живот свакако тече, те да су из новосадског породилишта у протекла 24 часа стигле лепе вести о 15 рођених беба, а из Београда још 35.

Опомиње да је због одабира правог начина пружања здравствене услуге неопходно да пацијенти верују лекарима, те да буду искрени у опису свог стања, али и контаката са евентуално оболелима.

За споменута 24 протекла часа у Србији је било 148 нових потврђених случајева заразе и пет смртних случајева, свих пет код мушкараца са пратећим здравственим проблемима.

 

Извор: Srbijadanas.com/ Telegraf.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ