Свет

СПАСАВАО ДРУГЕ, ПА УМРО ЈЕЗИВОМ СМРЋУ: Мајка јеца у сузама! Медицински брат после смене помодрео у лицу и само се срушио!

О њему имају само речи хвале.

Медицински брат у Великој Британији преминуо је пошто се разболео бринући о пацијентима који су заражени корона вирусом. Ради се о 23-годишњем Џону Лагосу који је радио смену од 12 сати јер болница у којој је запослен није имала довољно радника, а онда се срушио када је дошао кући и преминуо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Његова мајка Ђина Густило (50) тврди да њен син није носио заштитну опрему на послу и додаје да се пожалио да је током целе те вечери имао високу температуру и главобољу.

– Питала сам га: „Зашто ниси дошао кући?“. Рекао је да је замолио колеге, али су му казали да их нема довољно и нису га пустили кући. Рекла сам му: „Ок, узми парацетамол“. После неколико минута пронашла сам га како лежи у кревету, плав у лицу – испричала је кроз сузе неутешна мајка.

Пошто је затекла сина у том стању, Ђина је одмах звала Хитну помоћ, али нису успели да спасу Лагоса.

Она је истакла да су јој колеге њеног сина рекле да није носио одговарајућу заштиту, односно да је имао „нормалну маску“. Такође, додала је да Лагос није имао других здравствених проблема.

Болница у Вотфорду у којој је радио 23-годшњи медицински радник огласила се саопштењем.

– Наша особље је обавештено о симптомима корона вируса и никада не бисмо очекивали од било кога да остане на послу уколико би та особа показивала ове симптоме или ако се не би осећала добро. Увек правовремено обавештавамо наше раднике када је реч о заштити. Џон је био врло популаран и недостајаће нам – кажу из болнице.

Лагос је рођен на Филипинима, али се као малишан преселио у Велику Британију, где је после постао и држављанин те земље.

Трећа смрт у недељу дана

Ово је трећа смрт у последњих недељу дана када је реч о медицинским радницима који су били у првим редовима у борби против смртоносног вируса. Медицинска сестра Арима Нашрин, иначе мајка троје деце, преминула је од корона вируса у болници „Валсал Манор“ у којој је радила 16 година.

Претпоставља се да ју је заразио неко од пацијената. Ејми О’Рурк (39), такође мајка троје деце, умрла је на интензивној нези у болници „Краљица Елизабета“ где је била запослена.

Извор: Дејли мејл/Ало

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ