Русија Србија

СВЕТ ОСТАО У НЕВЕРИЦИ! Руски сенатор: Бесплатну помоћ може добити само Србија, али не и САД

Руски авион пун медицинске опреме намењен Сједињеним Државама не представља хуманитарну помоћ.

Андреј Климов, заменик председавајућег Савета за спољне послове Федерације, скренуо је пажњу на ову околност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Нико никада није званично назвао ове залихе хуманитарном помоћи!” – рекао је руски сенатор.

Истовремено, истакнуто је да Сједињене Државе нису земља којој су неопходне добротворне донације, као и да поседују довољно средстава да Русија може да тражи одговарајућу надокнаду за пружену помоћ.

Истовремено, напоменуо је да “међу средствима за борбу против коронавируса испоручених у Сједињене Државе никако нису “конзервирана роба и маске”, већ скупа и ексклузивна опрема” Руске Федерације.

Политичар је посебно нагласио да је Москва пристала да пружи такву помоћ, упркос чињеници да Вашингтон ипак сматра Руску федерацију “противником и захтева од целог света да спроводи политику “саботирања” и изолације Русије, уводећи санкције”.

Климов је објаснио зашто је Руска Федерација послала своје војне специјалце у Италију и Србију да се супротставе ширењу коронавируса ЦОВИД-19, јер су, како наводи, то земље које немају снаге и ресурса да се носе са ширењем пандемије.

Међутим, што се тиче Сједињених Држава, није било разлога за такву великодушност, а та околност одређује зашто помоћ Москве за Вашингтон није била бесплатна.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ