Свет

БИЋЕ КАО 11. СЕПТЕМБАР! Стигло језиво упозорење за наредних неколико дана

Шеф америчке Службе за јавно здравље Џером Адамс упоредио је данас терористички напад 11. септембра 2001. и напад на Перл Харбор са оним што очекује Американце у наредних недељу дана у борби са епидемијом корона вируса.

Он је истакао да ће то бити најтежи моменат у животу за многе Американце.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Заиста морамо да разумемо да, ако хоћемо да заравнимо кривулљу и пређемо на другу страну, свако мора да одигра своју улогу“, рекао је Адамс за НБЦ.

Ентону Фаучи, главни експерт за заразне болести у тиму Беле Куће за борбу против корона вируса, упозорио је да ће ситуација бити лоша и да Американци морају да буду спремни на то.

„За неке ће бити шокантно, а сигурно је да ће бити заиста узнемирујуће видети то“, река је Фаучи.

Насупрот оваквим коментарима, амерички председник Доналд Трамп је на јучерашњем брифингу оценио да се „види светло на крају тунела“.

Он је саопштио да су САД наручиле 29 милиона пилула хидроксихлорикина, лека који се користи против маларије, али до сада није доказано да је ефикасан против ковида-19.

„Немамо времена да кажемо “Боже, хајде да узмемо две године и да га тестирамо и да се бавимо епруветама и лабораторијама. Нама људи умиру данас“, рекао је Трамп.

Вашингтон пост објавио је да је број смртних случајева од корона вируса у САД вероватно већи од званичног.

Лист је то образложио чињенцом да недостатак широког тестирања у раној фази епидемије значи да смртни случајеви из фебруара и марта нису приписани корона вирусом.

У тексту се додаје да су многи домови за старе који се суочавају са епидемијом можда због несташице тестова широм земље сачували тестове за живе пацијенте, а занемарили оне који су већ преминули.

С обзиром на то да Центар за контролу и превенцију заразних болести рачуна само случајеве који су потврђени тестом, укупан број преминулих могао би да буде много већи, пише Вашингтон пост.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ