Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Ухапшен владика

Хорепископ Епархије рашко-призренске у егзилу Наум (Мирковић), старешина катакомбалног манастира преподобног Јустина Ћелијског у Барајеву, пуштен је јуче из притвора, а кривични поступак против њега водиће се редовним путем, одлучио је јуче основни јавни тужилац у Младеновцу.

Наиме, за време литургије, у манастир посвећеном Св. Јустину Ћелијском у Барајеву у порту манастира стигла је полиција због крешења мере забране која је на снази због епидемије у нашој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Службеници су обавестили вернике да изађу један по један напоље, јер јер је прописано да само две особе могу да бораве у затвореној просторији.

По одласку народа, владика Наум приведен је на информативни разговор у полицијску станицу, где су му одредили меру задржавања до недеље у 11 часова, након чега је дао изјаву Јавном тужиоцу у Младеновцу.

Епархија рашко-призренска у егзилу настала је пре десет година кад је део монаштва напустио Епархију рашко-призренску заједно са сада рашчињеним и из СПЦ искљученим епископом рашко-призренским Артемијем (Радосављевићем), који неканонским сматра саборске одлуке о свом искључењу из ЕРП, рашчињењу и друге казне. СПЦ је рашчинила и монаштво „Егзила“, који има више од 30 „катакомби“ у Србији и широм света.

Извор: данас.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ