Србија

НОВИ СЛУЧАЈ КОРОНЕ У ВЛАДИ СРБИЈЕ: Ево ко је пети оболели…

Државна секретарка Министарства финансија и једна од најближих сарадница министра Синише Малог, Јелена Танасковић, заражена је корона вирусом, сазнаје Блиц.

Ово је за Блиц потврђено у Министарству финансија.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Државна секретарка Јелена Танасковић је позитивно тестирана на корона вирус, има лакше симптоме и осећа се добро, а о чему нас је обавестила путем мејла. Наиме, Танасковић је након увођења ванредног стања и на основу инструкција које је донела Влада Србије, упућена на рад од куће, као и већина запослених у Министарству финансија који су испуњавали услове из поменуте инструкције (навршених 60 година живота, дете младје од 12 година, хроничне болести итд). Државна секретарка Танасковић је према нашим сазнањима заражена у приватном окружењу, дакле ван Министарства финансија, док је посао обављала од куће. Након што је заражена, није била у непосредном контакту ни са ким из министарства. Нема других здравствених обољења, и надамо се да ће успешно и брзо да се опорави – рекли су за Блиц у овом министарству.

Министарство финансија смештено је у Улици Кнеза Милоша, а и тамо се, као и у Немањиној 11 и Палати Србије, о чему је Блиц писао, примењују опсежне мере заштите.

– У самом министарству су од појаве корона вируса прописане строге мере заштите, један део запослених ради од куће, а они који долазе на посао носе заштитне маске, рукавице и мери им се телесна температура при уласку у зграду. Такође, редовно се ради дезинфекција објекта – напомињу у Министарству финансија.

Ово је пети случај корона вируса у Влади. Саветник у Министарству просвете Александар Пајић и још двоје запослених, Милош Благојевић и Радован Живковић, заражени су новим коронавирусом. Благојевић је смештен у КБЦ “Драгиса Мишовић” и у стабилном је стању. Остала двојица имају блазу клиничку слику.

Пре њих, вирус је забежелен код државног скретара у Министарству екологије, Бранислав Блажић, преминуо 1. априла на Инфективној клиници. Остали запослени том министарству, а који су били у контакту са државним секретаром стављени су у изолацију. Министар Горан Триван међутим, није био у изолацији јер како је и сам признао он се са сарадницима није виђао, већ само контактирао телефоном.

Због сумње да је заражен коронавирусом у болници је задржан и министар културе Владан Вукосављевић. Министар је имао јак кашаљ и болове у грудима, одмах по доласку у болницу је тестиран и резултати су негативни. Вукосављевић има запаљење плућа, а, из предострожности, тестиран је још једном на нови вирус.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566.

Будимо одговорни према себи и према другима

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ