Србија

ПРЕМИЈЕРКА БРНАБИЋ НАЈАВИЛА: Ускоро креће нови начин лечења- плазма терапија! ОВО СВИ ГРАЂАНИ МОРАЈУ ЗНАТИ!

Премијерка Србије Ана Брнабић у гостовању у специјалној емисији посвећеној коронавирусу у Србији на ТВ Пинк објаснила је одлуку здравственог кризног штаба која се тиче новог начина лечења оболелих

– Здравствени кризни штаб је већ кренуо да размишља о неким другим стварима. Следеће на шта ми идемо јесте плазма терапија. Дакле, ми ћемо ускоро кренути у нови вид терапије. Узимамо крв од излечених пацијената, и трансфузијом дајемо људима који су заражени. То је могуће почети за неких 10 дана – рекла је она.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Премијерка је истакла да ће се ускоро и правити банка плазме, односно серума што је јако битно за евентуално повратак вируса на јесен.

– Са друге стране имамо ово што смо договорили да смо ми већ донели одлуку да са Институтом за примену нуклеране енергије оформимо лабараторију како би сами правили тестове за антитела да би знали која је опорност наше популације, и пропорционално томе ћемо правити банку плазме или серума. И онда ћемо већ бити спремни уколико дође до повратка вируса на јесен – додала је Ана Брнабић.

 

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ