Србија

ТРАГЕДИЈА У ЧАЧКУ: Син донео вирус са журке и ЗАРАЗИО ЦЕЛУ ПОРОДИЦУ, ОТАЦ ПРЕМИНУО, мајка на Инфективној

Невероватна породична драма задесила је једну чачанску породицу која се скоро комплетна заразила од корона вируса.

З. И. (48) је у суботу преминуо у КЦ Крагујевац, његова супруга је хоспитализована на Инфективној клиници у Београду, јер је и код ње потврђена корона, а претпоставља се да је вирус у породицу стигао када се њихов син вратио са прославе 18. рођендана једног свог вршњака, која је одржана још почетком марта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Иначе, управо та прослава била је окидач у Чачку, јер се велика већина оболелих заразила од нултог пацијента који је на њој био гост.

Иако је непотврђено, претпоставља се да је дечак прошао са лакшим симптомима, а да су остали чланови породице тако заражени.

З. И. је у болницу примљен четири дана пре него што је преминуо. Али, пошто су му плућа већ тада била у лошем стању, одмах је пребачен у КЦ Крагујевац. У суботу је, међутим, преминуо.

– Сви су запрепашћени, јер је био здрав и млад човек. Причали су да је вирус опасан за старије особе, али испоставило се да није баш тако – прича за “Блиц” његов пријатељ, Душан Ињац из Чачка.

Као програмер радио је у једној чачанској банци, у рачунарском центру, а како каже Душан, сваког дана је на посао ишао пешице.

– Познајем целу породицу. Знам да је водио рачуна о свему. Не верујем да је ово стварност – каже Душан.

Супруга се, како смо сазнали, опоравља на Инфективној болници. Њено стање је боље и није животно угрожена.

З.И. је био успешан шахиста, играо је пионирске, омладинске и сениорске лиге, а стекао је звање мајсторског кандидата.

– Убеђени смо да ће наставити са још бољим партијама са осталим чачанским (и другим) шахистима, на неком бољем месту. Остаће запамћен и записан у историји чачанског шаха као неко ко је оставио дубок траг и дао свој допринос опстанку и напретку клуба у тешким временима – кажу из шаховског клуба Борац.

Важни телефони

Специјалан број Министарства здравља за питања у вези са корона вирусом: 064 8945 235. Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“: 011 2684 566.

Будимо одговорни према себи и према другима

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ