Србија

ВУЧИЋ ОДБРУСИО ЂИЛАСУ! Замислите да на улицу изађе милион српских пензионера, онда би то било…

Председник Александар Вучић одговорио је на питање Драгана Ђиласа и позвао пензионере да се придржавају мера Владе Србије.

Он је рекао да само треба замислити да више од милион пензионера у сат времена изађе на улице.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Замислите у шта би се то претворило, то не би био Вухан, Италија или Шпанија, већ јединствен случај у свету, ти сви случајеви, плус Њујорк па пута пет”, рекао је Вучић.

Он је тако одговорио на питање новинара како коментарише изјаву лидера Странке слободе и правде Драгана Ðиласа да нема разлога за страх и панику кад је реч о коронавирусу и да не разуме зашто пензионери уопште не могу да излазе.

“Видео сам и слушао и горе ствари ових дана и на то ћу тек да одговорим, данас није време за то, већ да се боримо за животе људи, за респираторе, за маске…”, рекао је Вучић новинарима у Новом Пазару.

Поновио је да не жели да улази у политичке расправе и да ће, што се политике тиче, “бити дана за мегдана”,

“Одговорност председника републике је, сложићете се, много већа од одговорности оних који то никад неће бити”, приметио је.

“Молим људе да слушају државно руководство и лекаре, без обзира на то чији су симпатизери и кога воле или не воле, тиме ће сачувати себе и своју породицу”, рекао је Вучић

Он није хтео да одговара ни на питања везана за поређење сексуалне афере уредника једног портала чији је власник, како наводе медији, Драган Ðилас са афером Јутка, иако би, каже, имао свашта на ту тему да каже, а свако пријављено насиље над женама биће, истиче, кажњено.

Каже да је обећао народу да неће да одговара онима који га вређају и лажу.

“Нећу да говорим о томе још 15 или 20 дана док ова пошаст не прође”, рекао је Вучић.

Вучић додаје да се у неким земљама троструко увећало насиље у време ванредног стања, али да то код нас није случај.

“О политичким стварима ћу вас изненадити бројним подацима и отвореношћу и свим оним што ћу имати да кажем, али нећу да говорим о томе када је земља угрожена”, казао је он и додао да неће важне ствари борбе са коронавирусом да меша са дневном политиком.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ