Свет

АМЕРИ ЗНАЈУ НЕШТО ШТО МИ НЕ ЗНАМО? Војници тестирају корону путем намирнице коју сви имамо у кући!

Гарнизон Даегу је увео тестове мириса као додатну меру, осим неопходних провера температуре и кашља на улазу, јер је утврђено да чак и они са благим симптомима показују аносмију, или другим речима, губитак мириса.

Војно особље стационирано у америчкој бази Гарнизон Даегу у Јужној Кореји, сада тражи од људи који посећују објекте да се тестирају њушењем јабуковог сирћета, како би могли да уђу. Они тако покушавају да идентификују људе који би могли носити нови коронавирус а тврди се да је губитак мириса уобичајен симптом болести.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Данас смо на капији Вокер 4 извели насумично тестирање код особља које долази користећи нову методу – памучне брисеве који се уручују сваком појединцу и одмах одбацују након тестирања – објављено је на фејсбук страници базе.

База је додала наводећи најновије истраживање да чак 30 процената оболелих од болести у благом облику пати од губитка мириса познатог као аносмија – примарни симптом, док проценат укупног броја пацијената са ЦОВИД-19 који то показује је преко 65 процената.

Остали симптоми обично укључују темепратуру, сув кашаљ и тешко дисање. Портпарол америчких снага Кореје (У.С.Ф.К.) рекао је за Њузвик да је тестирање почело 3. априла, поред њихових робусних алгоритама за процену дозвољеног уласка који укључују провере температуре без додира и упитника за процену који се стално ажурира са актуелним питањима.

Прошле недеље је прелиминарна студија истраживача са Краљевског колеџа у Лондону установила да је губитак укуса и мириса можда снажан предиктор за вирус. У раду, који тек треба да буде рецензиран, утврђено је да је 59 процената од 579 особа које су тестиране позитивно на ЦОВИД-19 изгубило осећај мириса и укуса.

Преко десетак особља са У.С.Ф.К. показали су се као позитивни на тест на ЦОВИД-19, по Арми Тајмсу, док се у Јужној Кореји, у тренутку када је била епицентар болести, његово ширење драстично успорило током протекле недеље. Од прошле среде, више од половине заражених се опоравило, а успех је приписан ефикасном тестирању у заједници, заједно са социјалним дистанцирањем.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: rs.sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ