Здравље

ДР КОН УПОЗОРАВА: Више нема игре, досегли смо максимум, ево колико ће НАЈЈАЧИ УДАР КОРОНЕ ТРАЈАТИ

Борба против пандемије се наставља све јачим интензитетом.

У последња 24 сата у Србији је од последица корона вируса преминуло троје људи, рекла је на данашњој конференцији за медије др Дарија Кисић Теопавчевић . Током претходног дана тестиране су 1074 особе, 247 је позитивно на корона вирус.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Од последњег извештаја у нашој земљи је тестирано 1070 особа од којих је 247 позитивно. 2447 је укупних случајева, а 1349 је хоспитализовано, 108 особа је на респиратору. Укупно је у Србији тестирано 9626 особа, а преминуле су још 3 особе. Преминуле су особе две особе мушког и једна женског пола, укупан латалитетје 2,49 осто. Просечан узраст је 64,2 године – казала је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је истакла да имамо константан број и да смо на добром путу, али да не смемо сада да посустанемо.

– Сада треба да запнемо из све снаге јер је ово сада што радимо показатељ да смо на правом трагу борбе – казала је она.

– Досегли смо максимум, он ће трајати још десетак дана, додао је доктор Предраг Кон и истакао:

– Најрестриктивније мере морају сада да се спроводе, сада је највећа активност вируса, сада он има највећу могућност да се пренесе. У тој ситуацији је изолација најважнија. Треба још једну ствар схватити. Нема више играња како се изолација спроводи, она се спроводи у болничким условима, зато су направљене импровизоване болнице. То треба да схвате и здравствени радници као део свог позива да заштите пацијенте и своје породице – истакао је он.

У Републици Србији је до 15 часова 7. априла 2020. године регистровано укупно 61 смртних случајева ЦОВИД-19, што значи да су од последњег извештаја преминуле још 3 особе. Преминуле су две особе мушког пола, и једна особа женског пола. Просек њихових година је 62,66 и они су имали коморбидитете, односно више других придружених болести које су допринеле нежељеном исходу.

У Србији је до 15 часова 7. априла 2020. године регистровано укупно 2.447 потврђених случајева ЦОВИД 19. Од последњег извештаја до 15 часова тестирани су узорци 1.074 особе од којих је 247 позитивно. Хоспитализовано је 1. 394 пацијената.

На респиратору је укупно 109 пацијената.

Извор: Блиц

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ