Србија

ХАОС У ЛАЖНОЈ ДРЖАВИ! Курти са војском спрема спрема пуч против Тачија?

Непријатељство између Аљбина Куртија и Хашима Тачија није зауставила ни пандемија ковида-19 и у појединим круговима у Приштини расте забринутост да би лидер Самоопредељења могао да прибегне екстремним мерама како би задржао власт.

Док председник такозване косовске владе, коме је изгласано неповерење, нема намеру да се одрекне фотеље и тражи нове изборе, актуелни председник од њега тражи да се повуче, а пљуште међусобне оптужбе у вези с тим ко је кршио устав.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У међувремену, Курти је посетио министарство одбране и генералштаб КСБ-а (косовске безбедносне снаге), званично због пандемије, али поједини изворе наводе да покушава да обезбеди подршку те војне формације у случају да се ситуација заоштри.

Мишел Зубеница из Центра за међународне јавне послове, који је први најавио да нова влада са Куртијем на челу неће дочекати лето, сада за „Ало!“ каже да се на Косову тренутно води рат између припадника политичке елите и да је велико питање може ли та ситуација мирно да се разреши.

– Не бих искључио могућност да Курти прибегне неким екстремним потезима, поготово када се узме у обзир да има подршку из иностранства, тачније од неких западних земаља. У то не укључујем САД, али он дефинитивно није сам у овој игри и урадиће све што може како би остао у фотељи. У тој политичкој борби главни такмаци су му Хашим Тачи и странка коју предводи Кадри Весељи, а у којој је Тачи и поникао – наводи Зубеница.

 

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ