Русија Србија

НЕ ЖЕЛЕ ТО ДА ТРПЕ! Русија се огласила поводом Косова: Ево шта су поручили

Званично саопштење из руског Министарства

Одлука одлазећег премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија да замени стопостотне таксе на робу из централне Србије мерама реципроцитета је још један демагошки гест, наводи се у саопштењу руског Министарства спољних послова.

Из руског Министарства истичу да привремене приштинске власти настављају да манипулишу питањем укидања стопостотних дискриминаторних царина на робу из централне Србије, које су уведене у новембру 2018. године и које су изазвале парализу у решавању “косовског питања”.

– Још један демагошки гест – укидање царина од 1. априла, које је најавио вршилац дужности премијера тзв. Косова Аљбин Курти, који је оградио ту, опет привремену, одлуку многим условима. Пре свега, тзв. косовска администрација инсистира на принципу реципроцитета, приморавајући Београд да етикетира производе у складу са приштинским условима. Другим речима, да се сложи са спомињањем самопроглашене Републике Косово у документима, што би значило индиректно признавање те квази државе – истиче се.

На овај начин, како се наводи у саопштењу Министарства, Албанци не смекшавају своју позицију, као што су то од њих захтевали западни покровитељи. Напротив, пооштравају захтеве.

– Интересантно да је и Вашингтон, који безусловно подржава косовску независност, негативно реаговао на нове трикове Приштине која намерно одлаже наставак дијалога са Београдом. Због тога чудно изгледа реакција ЕУ која у својству посредника треба трезно да оцени ситуацију и не флертује ни са једном страном – нагласили су у ресору.

– Сматрамо да антисрпске мере косовских власти треба у потпуности и безусловно укинути – закључили су у МИП Русије.

Извор: Ало.рс/rs.sputniknews.com

loading...
Loading...