Свет

РУСИ ПОСЛАЛИ СТРАВИЧНО УПОЗОРЕЊЕ! Ево шта нас чека након пандемије! СВИ ЋЕ БИТИ ПОГОЂЕНИ

Русија је одлучна да конструктивно преговара.

– Очекујемо глобалну економску кризу у блиској будућности, рекао је портпарол Кремља у недељу, 5. априла, у емисији на руској телевизији, где је такође говорио о повећању производње нафте и ставу Русије о тој теми.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Предстојећа светска економска криза и цене нафте главна су тема портпарола Кремља и најближег Путиновог сарадника Дмитрија Пескова. Према његовим речима, пандемију вируса корона пратиће економска криза и било би боље сарађивати са другим земљама.

Повећана производња нафте свешће је на минимум у погледу цене, „што не користи било којој земљи“, рекао је портпарол руског председника.

– Наравно да сада видимо да су наши саудијски партнери примењивали невиђена снижења цена и невиђена повећања производње. То је довело до чињенице да ће се ускоро све светске залихе нафте напунити. Цистерне се више не користе за транспорт нафте, већ као плутајући депои. То ће изазвати минималну цену нафте, што не користи ниједној земљи – рекао је Дмитриј Песков.

Са своје стране, Русија је одлучна да конструктивно преговара о нафти и не види алтернативу, рекао је портпарол.

– Русија се није залагала за кршење ОПЕЦ +. Председник Путин и Русија углавном су склони конструктивном преговарачком процесу који је кључан за стабилизацију глобалног енергетског тржишта- наставља портпарол Кремља.

Владимир Путин је 3. априла одржао састанак о глобалном тржишту нафте, током којег је изјавио да је Русија спремна да сарађује са својим партнерима из ОПЕЦ-а и САД на проналажењу обострано прихватљивог решења за цене нафте.

Глобална криза, изазвана између осталог пандемијом вируса корона, „настаће“, а напори за њену координацију требају да координирају напоре многих земаља, рекао је Дмитриј Песков.

Речи Дмитрија Пескова „између осталог“ јасно дају до знања да већ постоји већ економска криза коју ће погоршати корона криза.

 

Извор: Srbija Danas.com/Logično

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ