Идвајамо Православље

САВЕТИ ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА СРПСКИМ МАЈКАМА: Од мајке зависи највише,имај увек на уму ово троје!

Савети владике Николаја – педагошки модел васпитања на основу којих ће ваш дом “бити храм”.

“Од мајке зависи највише. Имај увек на уму ово троје!”

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Прво: остави своје дете без ручка. Твоје дете треба да сазна, шта значи бити гладан и треба да буде способно, да овда-онда у животу своме да свој ручак гладнима.

Друго: Не дозволи своме детету никад, да говори зло о другим људима пре него што је признало и покајало своје зло. Свет може поправљати само онај, ко је у стању себе поправити.

И треће: не учи своје дете себичности. Научити дете себичности значи поновити наук, који му је природа дала већ у зачећу његовом. Ма колико га ти, мајко, учила несебичности, никад нећеш потпуно победити природу. Зато не престај свако јутро саветовати сина: подај сине, од свега што имаш доста један део твојим друговима, који немају ништа. Не престај свако вече тражити рачуна од сина о његовим добрим делима од тога дана.

Буди свештеник своме сину, – свештеничка је дужност да револтира људе против зла – и твој дом биће храм. Не скривај од сина, да и зло има у овоме свету свој висок и темељит престо, коме се милиони људи дано-ноћно клањају. Но утврди га у вери, да он не спада у те милионе, који се злу клањају, до да је предодређен за војника добра”.

Извор: Алфа Омега Клуб

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ