Регион

ВЕДРАНА РУДАН ОПЕТ ШОКИРА РЕГИОН: Пратите траг новца и сазнаћете ко стоји иза КОРОНЕ

Тко ће због короне на*ебати? Ако занемаримо мртве којих још нема милијун, већ су најебали милијуни живих диљем свијета. Милијуни који су остали без посла, милијуни који ће остати без посла, милијуни који ће ускоро радити за двоструко мању лову од оне коју су добивали прије короне.

Хрватска колумнисткиња Ведарна Рудан је у свом маниру описала ситуацију која је задесила свет, текст преносимо у целости са њеног сајта Рудан.инфо:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Кад је фрка, ако не кужиш откуд вјетар пуше прати траг новца. Камо води траг новца кад говоримо о корони? Ускоро ће се открити цјепиво, Билл је ту дома. Амазон ових дана лупа невиђену лову, вјеројатно и Алибаби цвату руже. Читамо како екипа тренутно на бурзама “губи милијарде”. Заборављамо да они одлучују о добицима и губицима. Бурзе “падају” или се “опорављају” кад господари свијета то одлуче.

Тко ће због короне најебати? Ако занемаримо мртве којих још нема милијун, већ су најебали милијуни живих диљем свијета. Милијуни који су остали без посла, милијуни који ће остати без посла, милијуни који ће ускоро радити за двоструко мању лову од оне коју су добивали прије короне.

Је ли баш тако? Какав ће то бити “живот”? Након напада на Близанце преко ноћи смо сазнали да је највећа свјетска пријетња „демокрацији“ тероризам? Гдје је данас тероризам? Нема га јер и изнад “тероризма” има тероризам. То је корона, као што је пред пет година рекао наш Бил, вирус опаснији од атомског оружја, дакле и од тероризма.

Генерација Ц никад неће живјети како смо ми живјели. Њихови и наши подаци су спремљени, господари ће, да би могли заштити наше здравље, ха, ха, ха, ха, пратити сваки наш корак. Али то није све. Људска и радничка права неће бити укинута, она већ јесу укинута. Укинуто нам је право на слободно кретање, право на истину, право на рад, право на нормално школовање, право на здравље, осим за мањи број болесника који срећом имају корону и леже у неком шатору.

И терасе би се могле отворити. Нека свака тераса прими мањи број људи. Људима треба дати да раде и дишу. Што је с грађевинарством? Радници би могли радити на зраку, држати размак, зашто се не проба? Стално нам нуде исти избор. Смрт од короне или смрт од глади.

Што је с банкама? Имају лове к’о блата. Тисуће младих остало је без посла. Како ће вратити стамбене и остале кредите? Лаловац, бивши есдепеовски министар финанција, знам да је злостављач, али одјебима сада то, има феноменалну идеју. ЗАМРЗНУТИ ВРАЋАЊЕ СВИХ КРЕДИТА НА ГОДИНУ ДАНА! Донијети ЗАКОН о томе. То би ужаснутим, младим људима дало трачак наде.

Зашто ни једна од посебно погођених земаља свакодневно не објављује број умрлих од короне и број умрлих од “осталих болести”. Немамо баш никакав доказ ни да су сви ти покојници који се бацају на хрпу скончали баш од короне.

Живимо у страшном свијету, вјерујем да смо једним дијелом за то сами криви. Ништа не стављамо под упитник, све пушимо, не пружамо отпор. Развеселила ме вијест, ако није лаж? Радницима Амазона допиздио је робовски рад, Амазон је ових дана, гле чуда, запослио 100.000 људи, па су запријетили штрајком.

Браво! Да нас је бар више. Наши господари, засад, робота још нема у довољном броју, не могу без нас. Пружимо отпор. Амазонци нека оду у штрајк, а ми Хрвати и Хрватице запријетимо Пленковићу: или ћеш ставити мораториј на годину дана на све кредите или ћемо изаћи из куће и плесати и пјевати дању и ноћу по улицама и трговима, љубити се и грлити и слинити и ширити корону. И ми коња за трку имамо.

Извор: Курир.рс/Rudan.info

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ