Србија

ВЛАДА СРБИЈЕ ДОНЕЛА ОДЛУКУ! Ово сви грађани Србије морају да знају

Влада Србије донела је данас, на предлог Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, закључак којим је препоручено да запослени који у току ванредног стања посао обављају од куће искористе преостали део годишњег одмора за 2019. годину у складу са законом, односно до 30. јуна 2020. године.

Како се наводи у саопштењу Министарства рада, препоручено је и да послодавци који у условима ванредног стања нису у могућности да организују процес рада те су запослене упутили на одсуство, предност дају коришћењу годишњих одмора.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Додаје се да послодавци могу да дозволе коришћење преосталог дела годишњег одмора за 2019. годину, закључно са 31. децембром 2020. за запослене који у току ванредног стања посао обављају редовно, на свом радном месту.

Министар Зоран Ђорђевић казао је да се на све начине жели омогућити грађанима да сачувају своје послове и у току ванредног стања, али се, додаје, истовремено мора мислити и на послодавце.

„Зато ћемо се на разне начине и свим новим мерама које доносимо трудити да једнако помогнемо свим грађанима Србије, на првом месту њиховом здрављу, безбедности, али и могућности да остваре сва права која им припадају“, навео је Ђорђевић.

Извор: Курир.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ