Свет

ХАОС У ТУРСКОЈ! Ердоган се плаши војног удара! Ево шта се дешава!

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган очајнички покушава да спаси свој положај и репутацију скривањем стварних војних губитака у Сирији.Ово мишљење изразио је војни коментатор листа Комсомолскаја Правда – Виктор Баранец.

Коментатор КП верује да је смрт турских војника снажно идеолошко оружје и што је више губитака јаче „оружје“ ће погодити Ердоганову репутацију. Из тог разлога, Анкара очајнички скрива чињеничне податке о погибији војника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Баранец је подсетио и да је турски народ више пута прибегавао војним ударима, када му нешто не одговара у вођству лидера.

У случају да турски војници наставе да гину, а Ердоган не буде могао да да адекватно објашњење за то, очекује га војни удар.

Коментатор је нагласио и да неповерење између обичног народа и власти расте када се ради о турској агресији на Сирију.

Да подсетимо, Турска је напустила виртуелни форум НАТО-а скандалом. Шеф турског министарства спољних послова Мевлут Чавушоглу оптужио је Атину за смрт миграната током сукоба који су се догодили у марту на подручју грчко-турске границе.

Као одговор, грчки министар спољних послова Никос Дендиас указао је на то да су тврдње Анкаре специјално организована пропаганда у политичке сврхе и да су у питању лажне вести.

„Грчка се суочила са организованим и невиђеним нападом на својој граници и дезинформацијском кампањом од стране Турске. Методе које је Турска користила прекршиле су вредности НАТО-а. Сви савезници имају право да позивају на НАТО солидарност, али само ако испуњавају своје обавезе “, нагласио је грчки дипломата.

Чавушоглу је тражио да му се пружи прилика да одговори, али генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг је зауставио овај покушај како не би допринео подстицању скандала на мрежи.

Турски министар спољних послова се, као одговор, искључио са конференције.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ