Србија

ОВО НИКО НИЈЕ ОЧЕКИВАО! Србији стигла помоћ из ове државе! Изненадићете се!

Теретни авион из Турске са медицинском помоћи слетео је у 10.30 на београдски аеродром „Никола Тесла“.

Донација из Турске садржи различита медицинска средства, укључујући 100.000 заштитних маски, 2.000 заштитних одела, као и 1.500 тестова за Цовид 19.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Авион који је допремио помоћ на аеродрому су дочекали министар одбране Александар Вулин и амбасадор Турске у Србији Танжу Биглич.

„Желим да грађани пријатељске земље Србије из ове катастрофе изађу са најмањом могућом штетом“, рекао је Биглич новинарима на аеродрому „Никола Тесла“, где је са српским министром одбране Александром Вуилон дочео авион који је допремио помоћ из Турске.

Амбасадор је, такође, изразио саучешће због свих грађана који су изгубили живот услед вируса корона.

„Пролазимо кроз тежак период. У Турској постоји изрека да се пријатељ препознаје у црним данима. Можда ова помоћ неће да реши све проблеме, али Турска жели да показе да стоји уз Србију у тешким тренуцима кроз које пролази“, рекао је Биглич.

„Желим да се врло брзо вратимо данима мира и благостања. Останине здрави“, поручио је Биглич.

Министар одбране Александар Вулин захвалио је у име председника Србије Александра Вучића председнику Турске Реџепу Тајипу Ердогану на великодушној помоћи која је, каже, стигла у право време.

„Не само да се у овим тренуцима познају пријатељи и земље које Србију доживљавају као пријатеља, већ се препознаје и будућност“, указао је Вулин.

Према његовим речима, у оваквим временима гради се политика за будућност.

„Србија ће умети да памти ко јој је помогао и да будућу политику усмерава у складу са таквим чињеницама“, поручио је министар.

Када нам је било најтеже, када нам је требала помоћ, а људи умирали, нису нам се, каже министар, јавиле све земље, па ће оне које јесу имати нашу захвалност и разлог да верују да ће им Србија бити пријатељ.

Турска је у циљу борбе против корона вируса, одлуком председника Реџепа Тајипа Ердогана, послала медицинску помоћ за пет земаља које су то затражиле, међу којима је и Србија.

Опрема је теретним авионом послана с војног аеродрома Етимесгут у Анкари.

Турска је прошле седмице послала медицинску помоћ Италији и Шпанији, а сада ће, осим Србији, помоћи и Босни и Херцеговини, Црној Гори, Северној Македонији и Косову.

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ