Србија

ОВО СВИ ГРАЂАНИ МОРАЈУ ДА ЗНАЈУ! Огласио се министар Поповић: Коначно су стигле добре вести

За само неколико дана од када смо објавили почетак иницијативе „Буди И Ти херој“, на адресу мог кабинета пристигло је преко 80 иновативних предлога ИТ компанија, организација, предузетника који желе да помогну држави у борби против корона вируса, рекао је министар за иновације и технолоки развој Ненад Поповић

Он је истакао да се међу предлозима налазе софтвери за подизање ефикасности државне управе у времену кризе, као што је аутоматизовано издавање дозвола за кретање, комуникација са грађанима у изолацији, платформе за електронску трговину, али и предлози за производњу иновативних маски, визира, тунела за дезинфекцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Министар се захвалио ИТ заједници на пристиглим предлозима и истакао да ће њихова решења оцењивати Радна група састављена од представника водећих српских ИТ компанија, организација, академије и стручњака.

– Радна група ће изабрати најбоља и најпотребнија решења. Та решења ћемо покушати да у што краћем року имплеметирамо у оквиру државних органа заједно са кабинетом премијерке Ане Брнабић и Владином Канцеларијом за ИТ – истакао је Поповић.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ