Свет

СВЕТ У ШОКУ! Руси открили: Ево како ће Русија одговорити на први удар из САД

Претња од ширења пандемије коронавируса ЦОВИД-19 у свету натерала је многе земље да у великој мери забораве на непријатељства и стратешке разлике.

Међутим, након савладавања ове опасности, свет ће се поново наћи на ивици нуклеарног сукоба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски војни експерти сматрају да је за Пентагон главни циљ примене концепта америчког првог разоружавајућег напада на Русију.

„Сједињене Државе марљиво припремају могућност тоталног разоружавања Русије. И ми се, у складу с тим, припремамо да идентификујемо напад САД и одговоримо на њега пре разоружавања“, коментарисао је ситуацију познати руски аналитичар Васерман.

Истовремено, он је испричао како Русија може да одговори на концепт америчког разоружавајућег напада: „Користе се сателитски системи за упозоравање на ракетне нападе и радари изнад хоризонта, као и систем “Мртва рука”.

Истовремено, истакао је да Сједињене Државе последњих година раде на стварању крстарећих нисколетећих ракета које су невидљиве за ваздушну одбрану, као и интерконтиненталних ракета без нуклеарних набоја за нападе на територију Русије са територије Северне Америке.

Међутим, према његовим речима, Русија је успела да савлада Американце на овом пољу.

Аналитичар је такође напоменуо да су у руској војсци већ почели да се појављују системи противракетне одбране С-400, који су се показали пуно бољим од сличних америчких система СМ-3.

На основу тога, Васерман је дошао до закључка да ни након разорних последица ЦОВИД-19, Пентагон неће бити у стању да реализује свој концепт разоружавајућег напада против Русије.

 

Извор: Webtribune.rs

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ