Србија

ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо један од најпознатијих новинара!

Доајен српског новинарства Милан Глишовић преминуо је у Краљеву у 82. години живота, после дуге и тешке болести.

Оставио је значајан траг у српском радио и телевизијском новинарству као оснивач и уредник Дописништва РТС у Краљеву, а био је и дописник “Радио Београда” и “Вечерњих новости”.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Новинарску каријеру је започео у “Ибарским новостима” и “Радио Краљеву”. Доносио је приче са кризних подручја и ратишта али и откривао најлепшу страну Србије. Волели су га сви пријатељи, колеге, гледаоци.

У историји југославенског новинарства остаће упамћен као аутор антологијских репотажа о људима и крајевима у које нико није крочио. Доносио је и приче из света о успешним и надареним Србима. Оставио је иза себе да живи једна од најлепших манифестација коју је својим ентузијазмом основао пре скоро три деценије – “Дане јоргована” у Ибарској клисури.

Милан Глишовић био је добитник бројних новинарских и друштвених признања “Златног микрофона” и “Награде за животно дело” Удружења новинара Србије и Југославије, годишње награде РТС-а, награде “Светозар Марковић”, а у архиви Радио телевизије Србије чувају се и његове непоновљиве кратке филмске прице.

Милан Глишовић биће сахрањен у четвртак, на Старом гробљу у Краљеву.

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ