Србија

НЕМОЈТЕ ЧЕКАТИ! Милион грађана Србије се пријавило за 100 евра: Ево када ће бити објављен број телефона

Фото: Pixabay.com

У току првих пет сати милиона грађана Србије се пријавило за исплату новчане помоћи у износу од 100 евра преко портала Управе за трезор, на веб адреси идп.трезор.гов.рс, саопштило је Министарство финансија.

Министарство подсећа да право на новчану помоћ имају сви пунолетни држављани Републике Србије, са важећом личном картом и пребивалиштем у Србији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Потребно је само да унесу број личне карте, матични број, као и да изаберу банку преко које желе да им се исплати новац, без обзира на то да ли имају отворен рачун или не“, наводи се у саопштењу.

У петак 15. маја ће почети пријава телефонским путем, преко контакт – центра, чији ће број телефона бити објављен у петак ујутру.

Примаоци пензија и новчане социјалне помоћи су аутоматски пријављени за исплату ове новчане помоћи, која ће за њих почети од петка 15. маја.

Подсећају такође да је у циљу подршке грађанима у временима кризе изазване епидемијом новог вируса Цовид-19, Влада Србије донела одлуку да се свим пунолетним држављанима који имају пребивалиште на територији Србије и важећу личну карту, омогући добијање једнократне помоћи од 100 евра у динарској противвредности.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Информер.рс/Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ