Србија

ВЕЛИКА ТУГА У СРБИЈИ! Преминуо легендарни одбојкаш!

Фото: Pixabay.com

Био је синоним за верност

Дугогодишњи одбојкаш и капитен Студента из Ниша Жељко Ружић преминуо је у понедељак, 11. маја у 69. години живота.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рођен је у Теслићу, у Босни и Херцеговини, а одбојку је почео да игра ОК Натрон, у Маглају, 1963, где је освојио треће место на јуниорском првенству БИХ.

У Ниш долази на студије електронике 1971. године и постаје најпре члан ОК Раднички, а годину дана касније и члан новоформираног УОК Студент. Убрзо постаје стандардни члан прве шесторке, а од сезоне 1974/75. и капитен тима. 1974 године са екипом нишког Универзитета осваја прво место на Универзијади Србије, а исте године УОК Студент награђен је Октобарском наградом Града Ниша.

Са Жељком као капитеном, Студент је у сезони 1974/75. освојио Куп Србије, а у сезони 1975/76. остварио пласман у Прву савезну лигу СФРЈ. За екипу Студента играо је у периоду од 1972. до 1989. Одиграо је Жељко Ружић укупно петнаест такмичарских сезона и био на мети бројних прволигашких клубова из СФРЈ.

Најупорнији у намери да га ангажује био је скопски Вардар, који је са клупе предводио Таки Џиков, помоћник селектора Лазара Гроздановића. Ипак, током читавог овог периода Жељко је остао веран Граду Нишу и Студенту.

Жељко Ружић биће сахрањен данас (среда 13. мај) у 12.00 часова на Новом гробљу у Нишу.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: Srbijadanas.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ