Србија

ДОНЕТА ЈЕ ОДЛУКА! Познато је када ће Грчка отворити границе за Србе!

Грчка ће 15. јуна отворити границе за држављане 15 земаља, међу којима је и Србија, а тог дана би требало да буде успостављен и редован авио саобраћај између две земље.

То је потврђено током разговора министра спољних послова Ивице Дачића и амбасадора Грчке у Београду Јоргоса Дијакофотакиса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дачић ће 12. јуна боравити у званичној посети Атини, где ће с министром иностраних послова Грчке Никосом Дендијасом размотрити важна питања из области билатералне, мултилатералне и регионалне сарадње, као и актуелне теме на плану превазилажења последица пандемије КОВИД-19.

Дачић и амбасадор Грчке су оценили да су две земље правовременим мерама и одлучном политиком успеле да значајно ублаже последице пандемије КОВИД-19 и сачувају људске животе, као и да предузму значајне мере усмерене на очување својих економија.

Изражено је задовољство због постепене нормализације епидемиолошке ситуације у обе земље и истакнуто да то отвара простор за наставак активности на даљем продубљивању билатералних односа, посебно у области економије.

 

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ