Србија

ЈУРИЋ ПОСЛАО УПОЗОРЕЊЕ ПОЛИТИЧАРУ ПЕДОФИЛУ: Њега зна цела Србија!

Фото: Јутјуб

(Не)промишљено – Тиме што је информацију о постојању монструма дао медијима, уместо тужилаштву, и открио да је реч о функционеру са локала, али познатом и на националном нивоу, Јурић је опоменуо сексуалног предатора

Одлуком да о постојању политичара педофила прво обавести јавност, уместо надлежне, те откривањем да је реч о функционеру са локала, али познатом и на националном нивоу, Игор Јурић, оснивач фондације „Тијана Јурић“, практично је упозорио тог сексуалног предатора, оцењују адвокати, саговорници Курира.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Према њиховим речима, да је Јурић ту информацију прво дао тужилаштву, они су могли политичара педофила да ставе на мере и сачекају да упадне у замку. Овако, он је опоменут.

Аматерски приступ

Угледни адвокат Боривоје Боровић каже да је позиција коју има Јурић специфична – он је човек с великом личном трагедијом, имао је подршку државе, мисли да има мисију, али се заиграо.

– Када је покренуо то питање, Јурић је пре тога морао, по закону, да саопшти име тужиоцу. Тужилац је могао да стави ту особу на мере – прислушкивање, праћење и она би упала у замку својих криминалних радњи. Овако, неспретно је изашао у јавност и, практично, упозорио ту особу – каже Боровић и додаје:

– Постоји кривично дело које се зове спречавање и ометање доказивања, али мислим да Јурић није имао умишљај ту, него су га савладале емоције. Сматрао је да ће то боље да уради од тужилаштва. Аматерски приступ.

Иста оцена стигла је и од познатог адвоката Томе Филе. Како каже, овакве ствари се не говоре у медијима, већ код надлежних, у тужилаштву.

– Ваљда ће извући поуку. Јурић је морао прво да оде у тужилаштво, а не у медије. Ако постоји такав (политичар педофил), тиме што му је сакрио име, али изашао у јавност, Јурић га је сад упозорио. Не причаш док не будеш имао доказе. Упозорио је делинквента, а и таквим причама ставља сумњу на све људе који се баве том професијом, политиком. Не могу да схватим зашто је то тако испричао у медијима, то се не ради – истиче Фила.

Раније су правни стручњаци упозоравали да свако лице које свесно пропусти да пријави кривично дело може кривично да одговара.

Шта је још пропуст

– Нису ми познати детаљи случаја, али свако одговорно лице које свесно пропусти да пријави кривично дело за које се може изрећи пет година затвора или тежа казна, а да је до тих сазнања дошло у вршењу своје дужности, могло би бити одговорно, тако да би се ово евентуално могло односити и на поменути случај – казао је адвокат Далибор Катанчевић.

ИСТОРИЈАТ

Јурић обелоданио да су неки битни и утицајни људи у Србији педофили
Открио да је међу њима и један политичар
Рекао да ће отићи у тужилаштво да каже све што зна када га позову
Јурић у тужилаштву није рекао име и презиме политичара педофила
Из тужилаштва саопштили да не могу да утврде идентитет извршиоца обљубе над дететом
Јурић сад тврди да не може да каже име политичара да не би угрозио безбедност детета

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ