Србија

Ево зашто се ПОВЕЋАВА БРОЈ ЗАРАЖЕНИХ, ова два датума су кључна !

Након што смо помислили да се корона вирус у Београду полако „гаси“, па се радовали данима у којима смо имали једноцифрен број новозаражених, дошло је до експлозије Ковида-19 у престоници пре два дана са 45 новооболелих, што је најлошији резултат још од 30. априла! А само мало боље је било јуче када је 34 Београђана добило позитивне налазе.

Заражени су откривени у студентским домовима, школама, вртићима, мањим или већим фирмама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– У Београд је дошло 10.000 студената са стране, они су сигурно донели вирус из области из којих су дошли – рекао је пре неколико дана проф. др Бранислав Тиодоровић.

Шта се то у међувремену догодило па је ситуација у престоници овако ескалирала? Случајно или не, али до пораста броја новозаражених је дошло почетком јуна након што су отворене границе са суседним земљама (1. јун), али и након што од 22. маја за улазак у Србију више нису били потребни негативни тестови ни за домаће, али ни за стране грађане.

Такође, не треба заборавити да су од 22. маја отворени вртићи, недуго затим су почели да се враћају академци на факултете, док су од 1. јуна и ђаци почели да посећују школе, било да би поправили оцене, ишли на припреме, у боравак, а осмаци су имали и пробу мале матуре.

Академци који су се заразили у Студентском дому „Карабурма“, како сазнајемо, дошли су баш тих дана у Београд. По једној верзији из Црне Горе, по другој из Ниша. А како нису имали симптоме, а дружили су се са вршњацима, корона се ширила…

Због тога надлежни најављују и могућност масовног тестирања у студентским домовима, посебно оном на Карабурми.

– Враћање рестриктивних мера у деловима где су мини жаришта није искључено, али ће то зависити од процене на терену. Увек постоји могућност да се мере пооштре. Међутим, то се неће десити ако тренутне мере дају резултате – истакао је др Срђа Јанковић.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ