Србија

ХИТНО САОПШТЕЊЕ! Огласио се РХМЗ! Овако нешто не памтимо: Реч је о 1,5 милиона евра

Невреме које свакога дана погађа Србију нанело је штету усевима широм земље.

О томе се и хитним саопштењем огласио и Републички хидро-метеоролошки завод.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изразито нестабилна временска ситуација ове године условила је честу појаву олујно-градоносних облака, навели су метеоролози.

– Још нисмо „прегурали“ трећину сезоне одбране од града, а већ су утрошене рекордне 4.684 ракете, што није запамћено у историји. Потрошено је за 1.395 ракета више него што је била укупна потрошња у 2015. години. Само за последња три узастопна дана испаљено је 2759 ракета, што до сада није забележено. На дан 10. јуна испаљено је преко 1200 противградних ракета са 284 противградне станице, што је рекордна количина ракета испаљених у једном дану. Вредност до сада испаљених ракета, за један месец и 25 дана овогодишње противградне сезоне, је 1,5 милиона евра – наведено је у саопштењу.

Додаје се да су штете од града минималне у односу на пољопривредне површине захваћене језгрима кумулонимбусних облака, које су биле реално угрожене од града.

Када је реч о прогнози за данас, у Србији ће данас бити променљиво облачно, местимично са кишом или пљусковима са грмљавином.

До 17. јуна очекује се променљиво облачно, топло и нестабилно са честом појавом кише, локалних пљускова и грмљавине.

Само ће за дане викенда у већини места преовлађивати сунчано уз појаву краткотрајних пљускова са грмљавином после подне и увече.

 

Фото; Pixabay.com
Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ