Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: У ОСНОВНИМ ШКОЛАМА СЕ УВОДИ НОВИ ПРЕДМЕТ !

Нови предмет у основним школама од септембра биће и тенис.

Ученици првог и трећег разреда у најмање 22 основне школе у Србији моћи ће бесплатно у оквиру ваннаставних активности да науче да играју тренутно омиљени спорт у нашој земљи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Дабога ти дете било талентовано за тенис, шаљива је клетва која се размењује у српском народу, јер је тенис веома скуп спорт, у коме професионални спортисти улажу много новца како би били што бољи.

Међутим, пилот-пројекат „Тенис у основним школама“ има идеју да бесплатним часовима тениса за основце приближи ученицима тај спорт као ваннаставну активност.

„Ми смо почели то већ да радимо, има једно двадесетак и нешто школа који су ушли у пројекат“, рекао је министар просвете Младен Шарчевић.

Школски системи ће пројекат подржати тако што ће понудити простор за прављење терена, а Тениски савез Србије у виду донација мрежица, рекета и лоптица.

„Тенис је врло комплексан спорт, рекет је продужена рука, деца у том узрасту се слабије служе и својим рукама тако да у том делу је то мало отежавајућа околност, плус наравно инфраструктура“, каже професор Горан Нешић са Факултета спорта и физичког васпитања.

Извор: Б92

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ