Србија

СТИГЛО УПОЗОРЕЊЕ! Спрема се ново невреме у Србији: Ево када нас очекују падавине

Дуваће западни и југозападни ветар.

Према најави Републичког хидрометеоролошког завода невреме у Србији се очекује у поподневним часовима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У Србији ће данас пре подне време бити углавном суво, а поподне се очекују киша и локални пљускови с грмљавином, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Обилне кише, град и олујни ветар већ три дана праве хаос по Србији, а како најављују метеоролози, слично би могло бити и вечарас.

– Ујутро ће по котлинама и дуж речних токова бити местимично магловито. Дуваће углавном слаб, западни и југозападни ветар. Јутарња температура биће од 12 до 16, а највиша дневна од 23 до 26 степени. У Београду ће бити променљиво облачно, пре подне суво с дужим периодима сунчаног времена, а од поподнева се очекују киша и пљускови с грмљавином. Јутарња температура биће око 16, а највиша дневна око 24 степена – саопштено је јутрос из РХМЗ-а.

Олујно невреме праћено јаком кишом изазвало је поплаве у ивањичким насељима Сењак, Буковица и Марина Река. Јако невреме праћено крупним интензивним градом, захватило је подголијска ивањичка села. Поједина дворишта потпуно су се забелела, а мештани су град скупљали лопатама.

Синоћ је снажно невреме погодило и западне крајеве Србије, због чега је и саобраћај био успорен на ауто-путу Београд-Загреб.

Извор: Ало!; Д.К.

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ