Русија Свет

УДАРНА ВЕСТ: Америка спрема ЕКОНОМСКИ РАТ ПРОТИВ РУСИЈЕ !

Руски политичари сматрају да је најава увођења нових америчких санкција почетак тоталног економског рата против Русије.

По мишљењу сенатора Алексеја Пушкова, увођење санкције које предлажу републикански конгресмени значиће „тотални економски рат против Русије“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је написао на твитеру да ограничења које Вашингтон покушава да примени против Москве, представљају „објаву рата“.

Његова колегиница, сенаторка Олга Ковитиди, назвала је извештај конгресмена штетним и окарактерисала га као провокацију.

Она је у изјави за „Известија“ навела да Американцима нема равних у умећу да окрену све наопачке. Међутим, уочи председничких избора, политичари су „превазишли сами себе“ у трци за влашћу, сматра Ковитиди.

Сенаторка је додала да је сада тешко време, када се у односима САД и Кине примећује истовремено и ривалство и сарадња, док председник Доналд Трамп позива Москву на Г7. У исто време, радна група републиканаца иде својим путем, предлажући пооштравање мера за „америчко пословање са Русијом, Ираном и Кином“.

„Један свет покушава да уништи други“
Како је саопштио Спутњику политиколог Леонид Крутаков, Вашингтон покушава да спасе стари глобалистички свет од распада и промене центара моћи. С тим у вези, они покушавају да натерају друге државе да играју по његовим правилима.

У исто време, Москва и Пекинг желе да граде односе, засноване на међународним билатералним договорима, што не одговара жељама Вашингтона, указује експерт.

„Ти светови се међусобно не подударају. Они су изграђени на апсолутно противречним принципима, и једно треба да уништи друго“, рекао је он.
По мишљењу Крутакове, иницијатива републиканаца показује почетак отворене фазе трговинског рата.

Јуче су републиканци у Представничком дому представили извештај у којем се предлаже уношење Русије у списак „држава – спонзора тероризма“ због пружања подршке Корпусу чувара исламске револуције у Ирану, покрету „Хезболах“, „Талибану“ и „Руском царском покрету“ које Вашингтон сматра терористичком организацијом. Москва је више пута негирала ове оптужбе.

Међу предложеним мерама је увођење санкција нафтном сектору, ограничење куповине руског сувереног дуга, мере за искључење државе из међубанкарског система СВИФТ.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ