Србија

Докторка Дарија објаснила зашто је Београд опет жариште епидемије !

Заменица директора „Батута“ Дарија Кисић Тепавчевић рекла је да је последњих дана највећи број заражених са подручја Града Београда и да је до заражавања најчешће долазило на прославама.

У последња 24 сата у Србији су реситрована још 73 случаја корона вируса, а Кисић Тепавчевић за РТС каже да тумачење појединачних бројева није валидан показатељ.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Тестирали смо скоро 6.000 људи што показује да радимо активан надзор када је у питању обољење. Истичемо и то какву клиничку форму инфекције имају људи, велика већина нема симптоме или има благе симптоме, све је више дана да немамо смртне случајеве, а није се повећао ни број људи на респираторима“, истакла је заменица директора „Батута“.

„Ослабила је могућност да изазове тешке форме болести, а чим имамо и један резервоар инфекције, он ће се преносити. То се управо и дешава ових дана“, навела је Кисић Тепавчевић.

Она каже да сва истраживања показују да се заражавање дешавало на прославама, окупљањима у затвореним просторима.

„Најстарији су и даље најсавеснији у укупној структури обољевања, они нису често заступљени. Највише је младих“, рекла је Кисић Тепавчевић.

Извор: Курир.рс/Танјуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ