Србија

ВУЧИЋ ШОКИРАО ЦЕО РЕГИОН: Ти људи треба да иду на лечење, јер су педофили и силоватељи

Председник Александар Вучић рекао је, поводом непримерених порука навијача Динама на загребачким улицама, у којима се помињу српске жене и деца, да то говори о онима који су то урадили, а не о нама, те да је сигуран да то није став већине хрватских грађана.

Осврнуо се и на чињеницу да је он сам, као председник Србије, стална тема хрватске јавности, односно медија, те указао да се то није дешавало његовим претходницима, јер је Србија тада била слаба.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кад је реч о навијачима, каже да је реч о „скупини, која не зна шта ће од мржње“.

„“Ти људи треба да иду на лечење, јер су педофили, а и силоватељи увек са педофилима иду у исту катергорију. То више говори о њима него о нама, нашим женама и деци“, рекао је Вучић новинарима у Пожеги.

Предедник је рекао да је сигуран да то није став већине у Хрватској.

Вучић је рекао и да је, према подацима које је добио, у последњих 47 дана сваки дан он сам био нападнут у хрватским медијима.

„И на томе сам им захвалан, јер ме не би нападали да бар мало не вредим. Неке друге нису нападали раније, али тад нисмо имали ни Будимку, путеве, војску, полицију, ништа осим што смо им се додворавали сваки дан“, приметио је он.

Како је рекао, данас не идемо ни против кога, поштујемо Хрватску, желимо јој све најбоље, али се не извињавамо.

„Не могу да им се извињавам за Олују, протеране Србе, Бљесак, Јасеновац… Не могу и нећу да се извињавам“, рекао је Вучић.

Поновио је да Србија жели добре односе са Хрватском, али пре свега да сама Србија буде јача.

„А, што Србија буде јача, биће и напади на мене жешћи“, приметио је председник Србије.

Вучић је навео да у Хрватској често говоре да он сам често спомиње ту земљу у вези са економским растом, али да не напомињу о коликом расту је реч.

„И не кажем то ја, већ Евростат. Неће да кажу колики је раст Србије, а колики Хрватске. Објасните људима како ‘глупи, тупави’ Вучић, тамо ‘источно од раја’, може да буде успешнији од генија који паметно и мудро владају“, рекао је Вучић.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ