Србија

ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА ПОНОВО УВОДИТИ МЕРЕ? Хитно се огласила премијерка Брнабић и открила све!

Тренутно смо у Европи међу земљама које највише тестирају грађане на корона вирус, пре два-три дана смо по броју тестираних становника на 100.000 становника, престигли и Словенију, изјавила је данас је у Крагујевцу премијерка Србије Ана Брнабић.

Најавила је да је следећа Чешка, коју ће Србија овим темпом престићи у наредна три до четири дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Епидемиолог Предраг Кон је изјавио да је могуће увођење одређених мера, медицински кризни штаб није имао састанак по том питању и није се изјашњавао. Ако се ситуација буде погоршавала, свакако је могуће, али ћемо то разматрати и у овом тренутку немамо такву одлуку. Пратимо епидемиолошку ситуацију и настављамо проширено тестирање и настављамо да радимо велики број тестова“, казала је Брнабићева.

Додала је да посебно охрабрује чињеница то што Србија има данас 70 до 100 заражених, то није иста ситуација према оном броју у марту или априлу.

„То су углавном асиптоматски случајеви, за које није потребна хоспитализација. Не повећава нам се број људи на респираторима. Због тога ја немам панику, али треба поштовати прописане мере. Да ли ће оне бити рестриктивне, ја заиста не верујем“, рекла је премијерка.

Разговарала је са званичницима ЕУ и сматра да је немогуће да ће се ванредно стање поново уводити у другим земљама.

„Мислим да кроз то нећемо више пролазити, а надам се да неће бити ни потребе за тим“, истакла је Ана Брнабић.

Извор: Танјуг, РТВ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ