Србија

ГРАЂАНИ ГЛЕДАЛИ У НЕВЕРИЦИ! Председник Вучић открио: Ово је увреда за Косово

Председник Србије Александар Вучић гост је вечерас у емисији „Фокус“

На самом почетку емисије председник Србије Александар Вучић је говорио о Ивици Дачићу:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Ако нисам говорио лоше о онима који су водили кампању против мене, нећу ни о Дачићу, али бих волео да чујем ко је то састављао питања водитељки Прве. Погледао сам кад су ми јавили. Нисам коментарисао многе друге током кампање, још мање жеље имам да коментаришем Дачића са којим сам радио дуго. Ако нисам желео да говорим о свему, па и о ономе који су водили бруталну кампању против мене. Замолио бих га да каже ко је постављао питања, то сам поменуо и кад сам био код Јоване Јанковић. Ако хоће, хоће, ако неће – неће… Ако сви други и он буду имали већину. Или ћемо добити јасан мандат од народа или нека други владају. Не мислим ништа лоше, хвала му за све те речи, како год да је било. Мислим да то о мени не говори ништа лоше – рекао је председник.

На питање о непрестанима нападима из Хрватске, председник је истакао да није био непристојан и да их није увредио.

– Разумем јер не могу да ми кажу да сам их увредио, да сам био непристојан, да сам говорио нешто против Европе што би одмах искористили да нас окрену пред против осталих 26 чланица ЕУ. Ту видите једну компилацију бесмислица које немају никакву кохерентност, козистентност. Видите, ако смем да кажем, мада је претерано, неки лакши облик мржње. Суштина је оваква: Србија је данас много успешнија него пре 8, 10, 12 година, у свакој сфери живота – рекао је Вучић и додао:

– Србија више није џак за ударање. Хрватска је увек била богатија, и на територијама бивше Југославије у прошлости. Први пут Србија значајно снажнија стопом раста. Неко ће рећи да је непристојно о томе говорити, али то је мени за понос. Не заборавите да увек пружамо руку када је реч о изградњи пруга, прелаза и када год сам то предлагао, добијао сам одговор да нису за источне излазнице. Западне имамо, уредили смо тај пут на који сам такође поносан. Желим им све најбоље.

О Косову и Метохији!

– Сви ће, на овај или онај начин да траже признање. И Европска унија и САД. Верујте ми да имам више искуства, директног, али не могу нити смем да угрожавам будућност земље оним што знам. Има једна пословица код мог оца у селу. Знамо ми колико ту има проблема за нас, и знамо колико има мука, али ми нисмо довољно јаки и снажни да им се супростављамо!

– Не могу никоме да кажем да ћемо решити питање КиМ, јер не знам како. Мислим да ће Лајчек доћи са техничко-методолошким формалним предлозима. Вероватно ће говорити о споразумима, о њиховој имплементацији. Сваког дана, сви се баве тиме када ћемо се ми састати. Кога брига? Да ли је то 22. јул или 7. август. Ја питам шта је агенда? О чему ћемо причати? Да ли је то да ми признамо, а да добијемо шта? Када питам то, не кажу ми ништа. Не плашим се тога да питам. Ствари су много озбиљније за нас него што желимо да их представимо. Зато имамо велику подшрку доле, јер схватају шта желимо да кажемо. Немојте из београдских кафића да говорите лако ћемо, јер је то увреда за Косово, за историју. Нисам добио ни од кога ни идеју реализације читавог процеса.

Извор: Информер.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ