Србија

ИВИЦА ДАЧИЋ ПОБЕСНЕО У ЕМИСИЈИ: Доста ми је да се правдам и да сам увек СУМЊИВ !

У том споту је писало да је то дело општинског одбора СПС Рашка, али је шеф социјалиста више пута указао да то није тачно и чак најавио тужбу како би се открило ко иза тога стоји.

„На локалном нивоу су различите ситуације. Је л’ ви стварно мислите да сам ја глуп човек и ко је тај што мисли да сам ја глуп човек, па ћу сад преко општинског одбора да се обрачунавам са Александром Вучићем. А, и доста ми је више да се свакоме правдам“, рекао је Дачић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он каже да се о томе говори, јер је то „лепа прича“ и да „онај ко гласа за Вучића мора да зна да је Дачић сумњив“.

А јесте ли сумњиви, питала је водитељка, на шта је Дачић одговорио и да онај ко гласа за Дачића мора да зна да није сигурно да ће Вучић да узме СПС у коалицију и да мора да гласа за њега.“То је порука мојим бирачима, пошто он шаље поруку својим бирачима, и то је јасно као дан“, рекао је Дачић.

„Коалициони споразум из 2008. нисам ја потписао“
Водитељка је поменула 2008. годину и коалициони споразум на градском нивоу.

„Ја га нисам потписао. То је било на градском нивоу. Али да се разумемо. Која је странка била? Па СРС. А ко је био председник СРС? Вучић, Тома Николић или Шешељ? Слушајте сада, да је Вучић тада био на мом месту, па он не би ту коалицију направио, зато што је сада оно што је тада Шешељ тражио да се поништи – ССП – било неприхватљиво“, рекао је Дачић.

Дачић је подсетио да је он подржао Вучића за председника касније, да се он тада није кандидовао за шефа дрзаве и поручио да су један-један. На коментар да је Вучић поменуо синоћ 2008. годину, Дачић је одговорио „да ће он (Вучић) то стално да помиње“, али и да он никога није преварио.

А на питање да ли је онда сумња да ће СПС бити са онима који су против СНС, Дачић је одговорио да неће више о томе да прича.

„Ајде довиђења!“
„Ајде довиђења. Стварно је безобразно то. Безобразно је то како се понашате зато што ви од мене стално правите сумњиво лице. Коме ја да се правдам? Ја се залажем за СПС. Ја не могу да идем у кампању и да кажем ‘гласајте за Александра Вучића’. Је л хоћете то да радим да бисте ви били задовољни“, питао је Дачић.

Избори ће се завршити и на СНС је да бира са ким ће правити владу, рекао је Дачић и прокоментарисао да су ту Сергеј Трифуновић, Војислав Шешељ, Метла, Чеодмир Јовановић, али и Драган Ђилас.

„Никакав проблем није. Ја нисам узео сам себе, него је Вучић предложио ту коалицију. Ако не верује, немој више да сарађује“, поручио је Дачић.

„Оставка ако не освојимо више гласова него на прошлим изборима“
Рекао је и да ће поднети оставку ако не освоји више гласова него на прошлим изборима.

„То наравно значи да СПС мења политичку орјентацију, да тај који дође после мене сигурно неће наставити тај пут. Мораће да уради све супротно од мене“, рекао је Дачић, а на питање да појасни одоговрио да тај који буде дошао после њега сигурно неће да настави коалицију са СНС.

„Ако је то интерес политичке стабилности Србије, да Дачић оде са политичке сцене, онда нема никаквих проблема, онда можете и тако да причате као ви малопре што сте причали. Уместо да ме питате… само да вам кажем једну ствар, јесам ли ја потписао визну либерализацију за Србију, јесам ја отворио преговоре о чланству Србије?“, питао је Дачић.

На коментар водитељке да није корекно да јој он говори шта да га пита, Дачић је одговорио да јој „многи људи говоре шта треба да га пита“. „Ко ми говори?“, питала је водитељка, а Дачић одговорио: Неко са ким се припремате.

На њену опаску да се само са собом припрема, Дачић је одговорио „да их има у множини“.

Дачић је прокоментарисао да стално добија питања која га терају да се правда.

„Коме ја да се правдам? Па, ја радим за своју партију, човече. Хоћете ви СПС који ће да оде у опозицију? Је л то хоћете? Нема никаквих проблема. Хоћете ја да причам шта је мени неко обећао, а није остварио? Је л хоћете?“, питао је Дачић.

Он је питао како је од свих питања актуелно оно што је било 2008. године.

„Немојте да сте смешни. То је за њега актуелно. Ок. СПС неће бити више у коалицији. Је л’ то хоћете да кажем? СПС једва чека да падне Вучић, је л то хоћете да кажем? Можда би вам такав човек био бољи на месту СПС, а само тако радите и добићете нови СПС који ће бити у опзицији. Никаквих проблема нема. Дачић је сумњив, Дачић је овакав, онакав. Моја кампања су моји резултати и нећу више реч да кажем о томе и немојте да ме зовете уопште. Довиђења“, завршио је гостовање Дачић.

„Нисам заражен“
На констатацију новинарке да је се управо вратио из Грчке, а да је пре тога био у Италији, Дачић је рекао да је негативн на корона вирус и показао доказ – извештај лабораторије од 12. јуна на коме пише да му је налаз негативан.

Извор: Блиц.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ