Србија

Полиција ухапсила ДИРЕКТОРА БАНКЕ У НОВОМ САДУ, ево како је опљачкао клијенте !

Фото: јутјуб

Директор филијале једне банке у Новом Саду осуђен је на четири и по године затвора јер је малверазцијама са девизном штедњом клијената банке себи прибавио противправну имовинску корист од 527.054 евра (64.772.503,85 динара).

Он је, како се наводи у пресуди, са више физичких лица закључио наводне уговоре о орочењу девизних штедних улога, које уопште није приказивао у пословној документацији банке, нити је отварао рачуне девизних штедних улога ради уплата примљеног новца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводио је непостојеће штедне партије и произвољне каматне стопе, јер је преузимао новац тих лица предат као штедни улог и присвојио га за своје личне потребе.

Како би клијенте одржавао у заблуди, са циљем да не подижу главницу и открију да им недостаје новац, периодично би им обрачунавао и исплаћивао камате које су биле наведене по непостојећим штедним партијама, које је притом неовлашћено преносио са рачуна тих или других клијената банке, који су на својим рачунима имали расположива девизна средства.

На ову првостепену пресуду Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег суда у Новом Саду, право да уложе жалбе имају и одбрана и тужилаштво, саопштено је из тог суда.

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ