Србија

Полиција ухапсила ХРВАТЕ ЗБОГ ПРЕТЊЕ СРБИМА !

Шест особа ухапшено је у Загребу због језивих претњи Србима у Хрватској, у којима се на скаредан начин спомињу жене и деца. Навијачи загребачког „Динама“, чији су чланови, носећи усташка знамења, упутили претње, извинили су се због тог скандала.

Загребачка полиција саопштила је да је шест особа ухапшено због истицања транспарента са натписом „Ј…..о српске жене и децу“ и извикивања парола „Убиј, убиј Србина“, преноси Јутарњи лист. Претходно је у петак објављено да су четири особе због тога ухапшене.

Група младића, са усташким и знамењима навијача „Динама“, истакла је срамотан транспарент у Загребу, због чега је реаговало Српско национално веће.

„Кукавице су они који се крију, имена нећу објавити јер је кампања, ја се њих не бојим! Ми се њих не бојимо. Али знам чега се они боје. Боје се своје прошлости и оног што раде. Ако се ово настави, дебело ћемо размотрити како ћемо учествовати у изборима. То може бити штетно, може зауставити много тога, али посегнућемо за тим! Наћићемо начин“, поручио је председник СДСС-а Милорад Пуповац.
Навијачи „Динама“ из загребачког насеља Кустошија, где се инцидент догодио, објавили су на свом Фејсбук профилу извињење.

„Порука је за сваку осуду и изговора нема. Морамо рећи да то није било дело свих нас, него одређених појединаца. Одговорни ће за то сносити последице, а вас молимо да вам група не падне у очиима због лошег понашања пијаних клинаца“, стоји између осталог у извињењу.

На ове страшне претње реаговао је и председник Србије Александар Вучић.

„Они нису увредили само жене већ и децу. Ти људи треба да иду на лечење јер је очигледно да су у питању педофили, а силоватељи иду увек у исту категорију са педофилима“, рекао је Вучић и додао како је сигуран „да то није већина хрватског народа“.
Инцидент је осудио и хрватски премијер Андреј Пленковић.

„Било шта тако ја најоштрије осуђујем, томе нема места у јавном простору, за сваку осуду је то. За мене ту нема дилеме, неприхватљиво је и за сваку осуду“, рекао је Пленковић у Вуковару.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ