Свет

ШОКАНТНО! Председнику прети пропаст на изборима! Због два фактора ће изгубити?

Због економских губитака усред пандемије коронавируса, али и протеста због убиства Џорџа Флојда, нови изборни модел предвиђа да ће председник Доналд Трамп у новембру изгубити на председничким изборима од стране демократског кандидата Џо Бајдена.

Свака већа медијска кућа у САД дала је своје предвиђање освојених гласова, а то можете да погледате у овој табели:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Приметно је да готово сви виде Бајдена као убедљивог победника, осим Трампу наколоњеног Фоx-а, који предвиђа малу разлику:

Стопа незапослености је највећа још од глобалне финансијске кризе, приход домаћинстава готово 6 процената испод нивоа пре вируса, а пролазна дефлација учиниће економију готово непремостивом препреком за Трампа да победи у новембру, предвидели су још у мају из Oxord Economics, на основу својих прецизних модела.

Када се на то додају раширени протести против расизма, покренути након свирепог убиства Афроамериканца од стране белог полицајаца, многи мисле да Трампу следи катастрофа.

Пре коронавируса, Oxord Economics, који има јаке резултате у предвиђању председничких избора, на јесен је прогнозирао да ће Трамп освојити 55 посто гласова. У априлу, како се коронавирус ширио у Сједињеним Државама, модел је предвиђао да ће Трамп на председничким изборима 2020. однети само 43 посто гласова, наводи Washington Post.

Џо Бајден, демократски предједнички кандидат 2020. године, води против Трампа за 11 постотних бодова у новој националној анкети Квинипак универзитета, и то 50 посто према 39 посто.

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Еспресо.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ