Србија

СРАМНО! Приштини су сада отворена врата: Потписан споразум, признали су лажну државу!

Управљачки одбор Европола – криминалистичко обавештајне агенције Европске уније, је на последњој седници одобрио склапање Радног споразума с агенцијама за спровођење закона на Косову, саопштило је данас хрватско Министарство унутрашњих послова, а пренела Слободна Европа.

Споразум који је Управљачки одбор прихватио предвиђа сарадњу Европола и косовске полиције, царине, пореске управе и јединице надлежне за спречавање прања новца, у подручју сузбијања организованог криминала, корупције и других облика тешког криминала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи у саопштењу хрватског Министарства, Приштини се овим споразумом отварају нове могућности у међународној полицијској сарадњи, попут приступа Ерополовом комуникациионом каналу, а, како се напомиње , споразум омогућава и проактивнији начин сарадње са свим државама чланицама ЕУ.

Из МУП-а подсећају да је Република Хрватска у својству председавајуће Већем ЕУ, снажно подстицала јачање сарадње с партнерима југоисточне Еуропе, што потврђује и Загребачка декларација усвојена 6. маја на састанку челника ЕУ и држава западног Балкана, као и усвајањем Закључака Већа о јачању сарадње са земљама западног Балкана у подручју миграција и сигурности

 

Фото: Pixabay.com

Извор: Ало.рс/ Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ