Спорт

ВЕЛИКИ СКАНДАЛ! Црна Гора не жели Новака! Ђоковић открио све! Ево шта се дешава!

Организациони одбор регионалног спортског догађаја донео је данас ову одлуку упркос жељи и напорима да се 27. и 28. јуна највеће тениске звезде у региону окупе у Црној Гори.

„Недељама уназад смо покушавали да пронађемо начин да све организујемо и приредимо спектакл за све љубитеље спорта. Изазова је било више, почев од чињенице да грађани Србије нису на списку Института за јавно здравље Црне Горе и самим тим не можемо да путујемо у Црну Гору. Надали смо се да ће ова мера бити промењена, али то се још није десило. То је непремостива препрека, јер је број чланова нашег тима велики, а без њих нисмо у могућности да све техничке детаље беспрекорно спроведемо. Наша идеја је била да играмо на шљаци која би само за ту прилику била увежена и постављена на атрактивној локацији у једном од приморских градова, као и да све пратеће детаље – трибине, конструкције и друге елементе донесемо и поставимо, а све због строгих стандарда који пратимо.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Уз све то било је потребно да организујемо долазак судија, линијских судија, пратећег особља, бројних стручних лица. Такође, треба знати да су и други бројни детаљи везани за организацију једног оваквог догађаја, а које немамо на располагању у Црној Гори и то отежава приређивање „Adria Tour“ на очекиваном нивоу. Али, то једноставно сада није могуће и зато смо одлучили да донесемо одлуку о отказивању турнира у овој држави, јер времена за чекање више немамо.

Уверени смо да ће се прилике променити и да ће у неком наредном периоду Црна Гора бити наш домаћин. Молимо све актере да се уздрже од политизације ове одлуке, јер тиме само наносимо штету не само спорту, већ и нашој идеји да промовишемо добре вредности, фер плеј, хуманитарни рад и заједништво у читавом региону.“ изјавио је Ђорђе Ђоковић директор Adria Toura.

 

Извор: Курир.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ