Србија

ДА ЛИ ЋЕ ОСТАТИ ПРЕМИЈЕРКА? Огласила се Ана Брнабић и открила све

Фото: Јутјуб

БЕОГРАД – Председница Владе Србије Ана Брнабић каже да не зна да ли ће остати на тој функцији после избора 21. јуна и да о томе не размишља.

„Надам се да ће нам грађани дати поверење, а после ко ће водити владу… знате помињани су и Бранислав Недимовић и Синиша Мали као кандидати (за премијера). То су све моји пријатељи. Немам проблем, ја бих за све њих стала, знам какви су људи, дала бих све од себе да им помогнем“, рекла је Брнабић на Студију Б.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Она је поручила да су сви они заједно као тим и као пријатељи и да су ту заједно да се даље боре.

„Ми ћемо трчати до краја док не буде нова влада. Радимо у интересу и грађана и привреде. Имамо још много ствари да урадимо“, рекла је Брнабић..

Навела је да се нада, не због своје функције и не због СНС, него због Србије, будућности и младих људи, да ће грађани да дају мандат људима који су имали заиста резултате.

Нагласила је да је важан пун легитимитет наредног сазива парламента и Владе, јер нас даље чека тешка борба и да неће бити лако.

„Неће бити лако одржати те стопе раста и желимо још веће. Имамо план кроз ‘Србија 2025’, као и кроз читав низ стратешких докумената које смо усвојили као одговорна влада да оставимо будућој влади да би одмах наставили да трче најбрже што могу“, рекла је Брнабић.

Поручила је да је за све те озбиљне изазове пред нама потребан легитимитет, та снага народа и да је зато излазност на изборима важна.

„Ово је борба за Србију. Ми морамо да идемо даље брзо“, нагласила је Брнабић.

На питање да ли се покајала што је преузела функцију председнице Владе, коју води од 29. јуна 2017. године, Брнабић каже да се није покајала и да је највеће задовољство да служите својој земљи и свом народу.

„Дала сам све од себе и нисам се покајала. Било је тешко, напорно смо радили, толико има резултата. Путујем по Србији и сумирам резултате. Не постоји област у којој немамо озбиљан резултат“, рекла је Брнабић и навела изградњу ауто-путева, улагање у здравство, иновације, образовање, културу…

Позвала је грађане да изађу на изборе и гласају за опцију за коју желе, али да гласају јер Србија, каже, мора још једном 21. јуна да покаже озбиљност и да нам је стало до наше земље и будућности.

„Треба да трчимо даље брзо и прескачемо степенице“, рекла је Брнабић и навела да Србија коначно има победнички менталитет.

Недимовић: На изборима 21. јуна се одређује судбина Србије

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић каже да се на изборима 21. јуна одређује судбина Србије и изразио уверење да ће листа СНС освојити апсолутну победу.

Он је на Студију Б рекао да се на изборима одлучује да ли ћемо имати просечну зараду од 900 евра, и да ли ћемо гласати за рад и идеје.

„Морамо народу да покажемо резултате и оно што намеравамо да урадимо. Убеђен сам да ће СНС узети апсолутну победу на изборима“, рекао је Недимовић.

Грађане је позвао да се окрену око себе и запитају се да ли у свом џепу имају већу плату сада него пре 10 година, да ли имају више ауто-путева сада него раније, да ли најстарији живе боље данас или пре 10 година и да се тиме руководе приликом одлуке коме да дају глас на изборима.

Недимовић је навео пример Будимке из Пожеге у којој је поново након више година покренута производња и рекао да је управо та фабрика симбол за решавање проблема.

Каже да је Будимку јуче отворио председник Александар Вучић и подсетио да се та фабрика пре 10 година распала, да је покрадена, а да данас „на дугме“ ради цела производња.

Недимовић је рекао и да је Фајненшал тајм означио Србију као најбоље место за улагање страних инвеститора.

„Заједнички треба да градимо будућност и 21. јуна се одређује судбина Србије“, рекао је Недимовић у емисији на Студију Б у којој је гостовао са председницом Владе Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ