Регион Србија

ОГЛАСИО СЕ ХРВАТСКИ ТЕОЛОГ И ПОРУЧИО СЛЕДЕЋЕ: Хоћете да убијете Србина? Убијте мене, ја сам Србин

Фото: Јутјуб

Он се огласио поводом најновијег излива србофобије у Хрватској.

Хрватски новинар и теолог Драго Пилсел одрастао је у породици усташких емиграната у Аргентини. У његову кућу долазио је породични пријатељ Анте Павелић. Као младић био је загрижени поборник усташке идеологије, а затим се окренуо антифашизму и почео да указује на злочине почињене против Срба у акцији „Олуја“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се огласио и поводом најновијег излива србофобије у Хрватској – срамотних порука мржње који позивају на насиље над Србима.

Хоћете ли, кажете, “Убити Србина“? Изволите убити мене јер сам Србин с обзиром да сам рођен за нови живот онда када смо у селу Комић, код Удбине, у вељачи 1996. сахрањивали Саву Лаврњић, најстарију жртву пост-Олујних злочина. Да, Србин сам и православац, јер сам кршћанин.

Подсетимо, јавност су потресле морбидне поруке који су последњих дана освануле у Хрватској. Наиме, група навијача у загребачком кварту Кустошија поставила транспарент с поруком „Је****мо српске жене и децу“.

После два дана осванула је нова скандалозна порука у Улици града Чикага у Боровју.

– У Вуковару, хрватском граду, граду у коме су многи четници оставили браду. Сломицћемо вам све прсте, а не само три. Убијте Србина – написано је на фасади зграде.

Српско народно веће објавило је данас на свом Твитер профилу фотографију трећег по реду графита мржње, на којем је нацртано дрво са обешеним људима, а уз то је написано „Сербиан фамилy трее“ (Српско породично стабло).
Додатно узнемирује чињеница да је графит насликан поред дечјег вртића.

Извор: Ало.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ